Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Hjem

      Hvert eneste sind er en verden - en citatmosaik om forfatterinden Martha Christensen     Af Johnny Hedegaard Madsen

Anmelderne

 

Debut


Egne ord


Posthumt


Aktuelt


Bøger


Start

 

"Hovedtemaet i Martha Christensens forfatterskab er efter min mening ikke den sociale indignation, (som hun ganske vist også har), men det sociale samspil mellem mennesker, som hun har udforsket i bog efter bog. Faktisk så godt, at man kunne bruge hende som lærebog ved et gruppedynamisk kursus!"

(Else Cederborg, Politiken, 26/9, 1977)

 

"Martha Christensen er ikke spor kvindebevidst i egentlig forstand, og hun excellerer f. eks. gerne i stereotyper, hvor hendes yndlingstype er den frodige og varme, meget "kvindelige kvinde". De kvinder hun ikke bryder sig om, har til gengæld ofte maskuline træk som f.eks. brede skuldre eller en firkantet hage, eller de er simpelt hen bare grimme."

(Else Cederborg, Politiken, 26/9, 1977)

 

"Når mor kommer Hjem..." er måske den mest spændende bog, som Martha Christensen har skrevet, i al sin drevne enkelhed på højde med den flotteste actionfilm...en gyser af rang. Man sluger den i allerstørste spænding"

(Bent Mohn om "Når mor kommer Hjem...", Politiken 24/3, 1995.)

 

"...Martha Christensen får fortalt denne sin sidste historie så hjerteskærende, at vi vælger at tro på det, selv om sproget ikke er den 11-årige Ronnies, og sine steder er romanen betænkeligt nær ved sentimentaliteten. som jo altid har været Martha Christensens problem."

(Hans Fl. Kragh, Ekstra Bladet, 29/3, 1995 om "Når mor kommer hjem...")

 

"Som forfatter er - eller var - hun den rene uforfalskede hverdag. Men inde i den lille historie skjuler sig et større drama - og kærlighedens håb og nederlag, om pligt og svigt. Dets sande ansigt møder vi først i romanens aller sidste linier. Det kunne Martha Christensen også klare. Med den rigtige drengeskuespiller turde en filmatisering være uundgåelig."

(Jens Kistrup, Berlingske Tidende, 24/3, 1995 om "Når mor kommer hjem...")

 

"Når mor kommer hjem", der er baseret på en roman af Martha Christensen, starter som en eventyrfilm om det, alle børn vel på et eller andet tidspunkt drømmer om: Nemlig at være alene hjemme i en uge, så man kan få lov til at gøre alt det, man ellers ikke må. Spise slik hele tiden og hoppe i møblerne"

(Christian Monggaard Christensen, Information, 6/2, 1998 om filmen "Når mor kommer hjem", instrueret af Lone Scherfig)

 

"Martha Christensen viser her, hvor god hun var til at karakterisere sine figurer gennem sprog, og øser generøst af en livgivende overbærenhed overfor sine personer i dyre- og drageham. De ligner faktisk os mennesker ret så meget selvom de, som skrevet står i bogens sidste sætning, "har kapok i maven"".

(Eva Glistrup, Berlingske Tidende, 12/5, 1996 om "Historien om Bamsebjørnen og den lille Drage")