Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  

Publiceret d. 21.8.2006
[Opdateret d. 31.8.2006]

KLUMME
om at varme op til Poesiens Dag i Frederiksberg Have.
NB! Denne klumme blev oprindeligt bragt på bloggen Beologisk Institut 14. august 2006, kl. 20:51. Den bringes her med venlig tilladelse fra forfatteren. 

Af
Beologen alias Bent Otto Hansen
Bent Otto Hansen
Er født 1957. Han debuterede i 2001 med digtsamlingen Blindforsøg [Attika] og har netop udgivet digtsamlingen Opløselige [Attika].


*

RELEVANTE LINKS:

Læs også Beologens klumme om, hvordan han oplevede Poesiens Dag i øsende regnvejr...

Læs mere om Poesiens Dag – Danmarks største gardenparty for bogelskere...

Besøg Beologisk Institut på nettet, hvor Beologen skriver om stort og småt...

Læs et uddrag fra Bent Otto Hansens digtsamling Opløselige...


 

Poppedreng ha' selvmål!

Beologen har været ude og hænge plakater op til Poesiens Dag på Frederiksberg.

KLUMME: Det har været en skøn dag. I eftermiddag delte jeg Poesiens Dag-plakater ud til butikker på Gl. Kongevej. Søndag 27. august kl. 14-17 vil jeg stå på en halv kvadratmeter græs i Frederiksberg Have og rable uforståelige metaforer af mig, som om jeg er til mundtlig eksamen i Pinsekirken.

Det er første gang jeg skal deltage som digter, men jeg ser for mig bekymrede publikummer gå rundt og ryste medfølende på hovedet. Måske skulle arrangementet flyttes op på toppen af Valby Bakke af hensyn til publikums åndelige sikkerhed? "Pegasussen må ikke fodres mens den læser op."

Anyway...jeg gik fra forretning til forretning og regnede faktisk med at mange ville kyle mig ud. Men nej...man kan snart heller ikke få lov at have sine fordomme i fred! De fleste lyttede venligt til min lille salgstale og kiggede nysgerrigt på plakaten. Jeg fik afsat forbavsende mange – faktisk alle dem jeg havde med – og flere af dem i strategisk set genialt placerede gadehjørnevinduer.

Restauranten i Planetariet sagde ja tak – og i den mest zirlige og nydelige hattedameboutique....(pardon: damehattebutik) fik jeg en udsøgt høflig betjening + en plakat sat op i døren. Jeg tog mod til mig og gik ind i en hjørnebutik med erotisk parrings-nips, glidecremer, forede håndjern og åbenmundede plastickvinder. De havde nemlig en indgangsdør som jeg VILLE ha' en plakat op i. Tro mig...jeg går meget, meget sjældent ind i sådan et dildoparadis. Men ekspedienterne var søde og spurgte slet ikke om hvor lang jeg var. Plakaten kom op. På vej ud spurgte jeg om jeg måtte få telefonnummeret på een af de kvindelige voksmannequiner. Underbara uppblåsbara Barbara.

Selv de steder jeg fik afslag, skete det på uventet værdig vis. I Meyers Deli siger de konsekvent nej til alle former for tilbud om ophæng af selv de mest økologiske kulturtilbud. Ærgerligt, men acceptabelt, når man ser hvor gennemført indretningen er.

Der deltager ca. 100 digtere, forfattere og musikere i Poesiens Dag. Plakaten har sort baggrund og består af et maleri af Peter Hentze med seks flotte papegøjer, samt et digt af Marianne Larsen. Så er der tid og sted og linket: www.poesiensdag.dk

Da jeg har afleveret tyve-tredive plakater begynder jeg at filosofere lidt over de dersens papegøjer. Noget siger mig, at man for år tilbage har brugt udtrykket "papegøjelyrik" i en eller anden kunstnerisk sammenhæng. Jeg sludrer med nogle af boghandlerne og galleristerne om det, men ingen genkender eller husker ordet. Min erindring er at anmelderne engang har brugt det til at kritisere en bestemt type lyrik...eller måske er det tilbage i knækprosaens tid.

Det er først da jeg er færdig med ruten at noget dæmrer. Pludselig krakelerer fortrængningens panser. Åh jo...der var i dén grad tale om en anmelder, der ikke havde høje tanker om det, han læste – og vi skal ikke længere tilbage end 2001 for at finde kilden:
http://www.sentura.dk/blindforsoeg.html

 

 

[ t o p ]       [ h j e m ]