Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Hjem

Louise Kidde Sauntved
Berlinale 9. - 20. Februar    
              Senturas udsendte på filmfestival                                    2000

 

Nyheder

 

 

 

 

 

 


Mandag den 14.2. Berlinalens 6.dag.  

Berlinalens hovedkonkurrence blev idag fuldstændig domineret af Paul Thomas Anderssons storfilm "Magnolia" med blandt andre Tom Cruise, Julianne Moore, Jeremy Blackman, Philip Seymour Hoffman og mange andre. Den er en lang sag på lidt over tre timer, der dog ikke kan bruges særligt meget bedre. Magnolia anmeldes i Sentura # 7, der udkommer ca. 1.3 og skal derfor ikke bedømmes yderligere her - why spoil the fun. Kun skal det understreges, at der venter det danske publikum en oplevelse, når filmen får dansk premiere 10. Marts.

Når man ser på det faktum, at filmen varer over tre timer, virker det som lidt af en selvmodsigelse, når instruktør Paul Thomas Anderson omtaler filmen som lille og intim. Men der er noget om snakken. Ved dagens pressekonference udtalte han, at filmen er som en soapopera i spillefilmsformat. Han skyndte sig dog at tilføje, at han håbede kvaliteten også var tilsvarende større. Det er den.

Magnolia er en film uden egentlige hovedroller, man følger en gruppe menneskers individuelle skæbner, og hvordan de til slut flettes sammen. Men til trods for det, er det Tom Cruise, der stjæler billedet i filmen. Han spiller simpelthen forrygende. Det er tydeligt, at han har nydt at kaste sig ud i et andet projekt end Stanley Kubricks "Eyes Wide Shut."

Det fantastiske er, at han har været så vild med rollen, at han har lavet den gratis. Han ringede til Paul Thomas Anderson, fordi han var en stor fan af dennes forrige film "Boogie Nights", og da han havde læst rollen som den hæmningsløse sexprædikant Frank i "Magnolia", tilbød han at spille den gratis. P.T. Anderson kommenterer:

-Han havde lige brugt to år på at spille den her fortrængte karakter, så jeg tror simpelthen, han trængte til at lave noget andet. Enhver instruktør ville være henrykt for at få Tom Cruise med i en film - men at få ham med gratis - det er endnu bedre.

Dertil skal det tilføjes, at P.T. Anderson er kendt I filmkredse, for at kunne få lige de skuespillere han vil, på sine egne betingelser. Alle de store stjerner stær i kø for at være med. Han indrømmer selv, med slet skjult stolthed, at han endnu ikke er blevet nødt til at gå på kompromis med sit første ønske til en rolle. Heldig mand, men han har også noget at have det i. Tom Cruise fik en Golden Globe-pris for sin rolle, og det skulle ikke undre nogen, hvis der også faldt en enkelt oscar af til marts.

 

Dagens citat: Poul Thomas Anderson, på spørgsmålet om, hvorfor han har valgt, at lade det regne med tusindvis af frøer i filmens store forløsningsscene:
-Jeg ville egentlig have lavet den med katte og hunde - men der var ikke råd.

 

Berlinale-glimt:
Italienere er nu så romantiske. Ved dagens pressekonference på "Magnolia" rejste en italiensk journalist sig op og overrakte en meget overrasket Julianne Moore en hjerteballon - I anledning af Valentins dag. SUK!

Den film som jeg tidligere omtalte, at Jude Law er ved at optage i Berlin, kommer til at hedde "Enemies at the Gate", og er instrueret af Jean-Jacques Annaud (Bjørnen, Syv år I Tibet m.fl.). Jude Law har hovedrollen.

 

[h j e m]