Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Hjem

Louise Kidde Sauntved
Berlinale 9. - 20. Februar    
              Senturas udsendte på filmfestival                                    2000

 

Nyheder

 

 

 

 

 

 


Film at holde øje med:

Nu er Berlin jo ikke kun hoved-konkurrencen, der igen i år er meget domineret af store amerikanske produktioner. Det er ude i de mindre konkurrencer, at man finder de små, og ofte mere spændende, europæiske film. Berlinalens næstestørste konkurrence er den såkaldte Panorama, der i år kører for 15. gang. Der har i år været rigtigt mange spændende film her, som vi kun kan håbe bliver vist i Danmark på et tidspunkt.

The life before this
Den hidtil bedste oplevelse er canadiske Jerry Cicorittis "The Life before this", der viser en begivenhed i en café, og hvad der fører til den. Det er ligesom "Magnolia" en ensemblefilm, hvor en masse små skæbnetråde væves sammen til et større mønster. Den spiller på det lille undselige øjeblik, hvor der sker noget, der får konsekvenser af afgørende betydning. Der skal så lidt til at ændre så meget. En film og et hold karakterer man ikkel lige slipper med det samme.

Hotel Splendide Instrueret af Terence Gross. Den må nok tage prisen som festivalens hidtil mest surrealistiske film. I en stil, der minder om Marc caro og Jean-phillipe Jeunet I 'Delicatessen' og 'De fortabte børns by', tilsat en lille smule Flamberede hjerter, fortælles historien om det lille familiedrevne Hotel Splendide, der ligger på en ellers øde ø, langt ude I et mystisk hav. Familiens tyraniske matriark, Mummy, er død, og resten af familein driver hotellet videre helt i hendes ånd, der i øvrigt har taget bo I det underjordiske gasanlæg. Men roen forstyrres, da Cath, hotellets tidligere souschef vender tilbage, og får dem til, mere eller mindre modvilligt, at indse at der både er et liv efter Mummy og en verden udenfor.

Paragraph 175 Dokumentarfilm om deportation af tyske homoseksuelle under anden verdenskrig. Det er lykkedes instruktørerne Rob Epstein og Jeffrey Friedman at finde otte af dem, hvoraf en sad otte et halvt år i koncentrationslejr. Det er der kommet en rystende og meget vedkommende dokumentarfilm ud af.

I børnefilmskonkurrencen er der også flere positive overraskelser. En af dem er eventyrfilmen Mr. Rice's Secret, af Nicholas Kendall, om den unge Owen, der har leukæmi, men lærer at elve sig igennem det af den besynderlige nabo Mr. Rice, der ikke er som alle de andre. Mr. Rice spilles i øvrigt af David Bowie, hvilket ikke gør filmen mindre interessant, selvom han kun er med i en forholdsvis lille del af filmen.

 

[h j e m]