Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  

Publiceret d. 25.8.2006
[Opdateret d. 13.9.2006]

KORTANMELDELSE
Birgitte Bartholdy:
I Jakobs hus
Roman
271 sider
Kr. 275,-
Gyldendal
Udkommet 25. august 2006

 

Af
Kirsten Haagensen
Omslag til bogen

Birgitte Bartholdy
Er født 1960, debuterede i 2003 med romanen Med og uden mænd [Gyldendal] – en letløbende og underholdende nutidsroman om hverdag, kærlighed og det problematiske familieliv.

Hun er litteraturredaktør og journalist på ALT for damerne.

At sætte pris på hinanden
"At se hinanden. Det tror jeg er vigtigt, og noget mange glemmer. Af og til opdager man knapt, hvis den anden er blevet klippet eller har fået nyt tøj, hvilket er sørgeligt, men lige så vigtigt er det at se hinanden i mere overført betydning."

"Uden at det skal lyde for meget som den kliché, det i virkeligheden er, så handler det om at prioritere og nedsætte forventningerne til det perfekte. At nyde det, man er i færd med, i stedet for at ærgre sig over det man ikke når. Acceptere støvet i krogene eller skrue ned for fritidsaktiviteterne for en periode."
Citat: Birgitte Bartholdy i interview med Gitte Young [i Kristeligt Dagblad 12. april 2003]*

RELEVANTE LINKS:

Besøg Birgitte Bartholdys side på Forfatternet – bl.a. siger hun om inspiration: "Historierne er overalt, problemet er ikke at finde dem, men at holde dem fra døren og kun lukke dem ind én ad gangen."...

Læs et interview med Birgitte Bartholdy på litteratursiden.dk – fortæller bl.a. om, hvordan hun kom igang med sin første roman..

Besøg ALT for damernes hjemmeside – et abonnement er forbavsende billigt i betragning af antal numre...


 

Dybere end Bridget Jones og Nynne

Birgitte Bartholdys I Jakobs hus er en roman fuld af voksne følelser, parforhold og midtvejskrise. Hverdagsdrama møder mystik og spændende handling – og nogle enkelte kedelige, langtrukne trivi-elementer.

KORTANMELDELSE: Arkitekten Jakob, der efter mange års ægteskab har mistet sin hustru, arbejder sig gennem sorgen. Det skal man jo, og med hjælp fra forstadsnaboerne, rødvinen, jobbet og en stak mystiske efterladte breve, forsøger han igen at finde ligevægt i tilværelsen.

Ægteskabet med Marie optrevles gennem brevene og udvikler sig mere og mere mystisk. Og kommer samtidigt efterhånden til at ligge i intens og banal kappestrid med en nyvunden kærlighed.

Modne kvinder på banen
Som læser får man hurtigt has på siderne, nogle gange næsten for stærkt, fordi en del desværre forsvinder i ugebladstingeling og simple elementer fra triviallitteraturen. Det hele er troværdigt, realistisk, men også kedeligere end plottet måske havde fortjent.

I Jakobs hus er en udmærket roman. At en moden kvinde nu viser sig på arenaen og bringer os dybere ned i materien, end hvor Bridget Jones og Nynne bringer os, er egentlig befriende.

Handlingen er bogens klare force foruden kærlighedshistorien, der kun kan bedåre den romantisk anlagte læser. Slutningen er også som den skal være, bare lidt for lang: Den sidste halvanden side om kærlighedsferie i Spanien og det faktum, at hovedpersonerne kun lige, ved at misse et tog, undgår bomberne i undergrunden, er for meget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ t o p ]       [ h j e m ]