Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  

Publiceret d. 26.10.2007
[Opdateret d. 27.10.2007]

ANMELDELSE
Anna Grue:
Dybt at falde
Kriminalroman
304 sider
Kr. 149,- [NB! Introduktionspris frem til 1. februar 2008, herefter kr. 249,-]
Politikens Forlag
Udkommet 16. oktober 2007


 

Af
Christina Aabo Mikkelsen
Omslag til bogen

Anna Grue
Er født 1957, bosat i Sundbyøster ved København. Udannet grafisk designer, men har i mange år arbejdet som redigerende journalist i magasinpressen.

Fik i 2005 Det Danske Kriminalakademis diplom for sin krimidebut Noget for noget [Aschehoug].

Hendes anden spændingsroman, Det taler vi ikke om [Politikens Forlag], kom i 2006.

Dybt at falde er første bind i en planlagt krimiserie med hovedpersonen Dan Sommerdahl.*

RELEVANTE LINKS:

Læs mere om Anna Grue på hendes hjemmeside – bl.a. mulighed for at læse starten af Dybt at falde...

Læs Senturas anmeldelse af Anna Grues Det taler vi ikke om...

Læs Senturas anmeldelse af Anna Grues første roman Noget for noget...


 

Krimi med glimmer på

Plotmotoren kører rigeligt langsomt i Anna Grues tredje krimi. Man forbliver trygt uengageret

ANMELDELSE: Den succesfulde reklamemand Dan Sommerdahl er gået ned med en depression, men er alligevel rask nok til, at han i løbet af en uge kan forvandle sig til Den skaldede detektiv i Anna Grues seneste kriminalroman.

På Dan Sommerdahls egen arbejdsplads, reklamebureauet Kurt & Ko, i den fiktive provinsby Christianssund, findes den unge kvindelige rengøringsassistent Lilliana stranguleret en mandag aften i november. Dan spiser tilfældigvis middag sammen med sin kone Marianne og vennen Flemming, der er politimand. Da Flemming hidkaldes til sagen, indvilliger Dan i at tage med hen til gerningsstedet for at identificere hende – og vikles på den måde hurtigt ind i historiens begivenheder...

Snart sker endnu et mord, og Dan erkender inden længe, at det er sjovere at lege privatdetektiv end at gå på arbejde, og han opmuntres af kæresten: "Jeg tror, det er god terapi for dig at rende rundt og lege Sherlock Holmes".

Velformulet – men med klichéer
Den hurtige forvandling fra livsstilsekspert og informationskilde til privatdetektiv sker naturligvis ikke problemfrit. Dan rager sig uklar med efterforskningsteamet, og historien fortælles skiftevis fra Dans synsvinkel og politifolkenes synsvinkel, mens morderens synsvinkel bryder ind i fortællingen i kortere afsnit.

De velkendte klichéer om reklameverdenen holdes i live i romanen og understøttes af den velformulerede – men også lidt damebladsagtige sprogtone. Dan forsøger godt nok at holde en ironisk distance til både sig selv og de andre, men det bliver alligevel anstrengende i længden.

Romanen giver sig ud for at handle om misbrug, trafficking og hustruvold. Det hele pakkes dog ind i så tilpas trygge rammer, at jeg som læser forbliver trygt uengageret – og bogen ender aldrig rigtig med at blive vedkommende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ t o p ]       [ h j e m ]