Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem

 M A G A S I N   F O R   F I L M   -  L I T T E R A T U R   -  T V                 w w w . s e n t u r a . d k

 


Sentura #2
November - december 1998

 


Indhold af nummer:

  1  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12/13  14  15  16  17/18  19  20

Indhold af nummer  2    

Glimt af bl.a. en usædvanlig, købehavnsk boghandel, BTJ, og af den amerikanske fjernsynscensur, v-chippen.

Krone'r og Øer - de danske tv-serier er blomstret op i sen-halvfemserne. Vi kigger nærmere på DR1's "Taxa" og TV2's "Strisser på Samsø". To eksempler på dansk tv-succes.

Svend Åge Madsen - slet og ret. Den mærkelige mand fra Århus, Svend Åge Madsen, har skrevet en ny bog, "Finder sted", og Sentura har taget en snak med ham om personlige erindringers betydning for ens identitet.

Kan et fjernsyn synge? B & U gør i hvert fald sit til det, og i denne artikel kan man læse om vinterens børne- og ungdomsprogrammer.

Ikke uden Truffault - et portræt af en af filmkunstens største instruktører, franske Francois Truffault, der er manden bag seks videoudgivelser i efteråret 1998.

Romanen i stumper og stykker - om nogle af 90'er-litteraturens nye former, der med sin helt specielle facon tegner billeder af virkeligheden. Solvej Balle, Christina Hesselholdt og Merete Pryds Helle. [Læs artiklen]

Bogbazar med bl.a. Henrik Nordbrandts "Drømmebroer", Milan Kunderas "Identiteten", Jamal Jumás "Søvngængerens erindringer", de to første bind af den nye danske litteraturhistorie "Dansk litteratur 1-2" og Ib Michaels "Atkinsons biograf".

Drengerøvenes film hedder dette efterår "Nattens engel" og er den første danske vampyrfilm siden 1932. Instruktøren er chilensk fødte Shaky Gonzales, og i dette interview fortæller han om besværlighederne med at lave "Nattens engel".

Fuld gennemtræk i horisonten - en artikel om den geniale portugisiske digter Fernando Pessoa - og hans øvrige personligheder. Bl.a. Álvaro de Campos - manden bag den aktuelle digtsamling "Stik modsat af hvad som helst".

Fiktion - denne gang med bidrag af Álvaro de Campos.

Filmvagten lader ris og ros falde ned over bl.a. "The Truman Show" af Peter Weir, Brian de Palmas' "Snake Eyes", Shaky Gonzales' "Nattens engel", "Unmade Beds" af Nicholas Barker, den hollandske "Karakter" af Mike van Diem, Bille Augusts "Les Miserable" og Ken Loach' "My name is Joe".

Den farlige kanal, DR2, skal højne kvaliteten i vor hæderkronede public service kanal, hele Danmarks Radio. Sentura ser nærmere på public service-begrebet og tv-historien.

Identiteternes maskebal - Jens Christian Grøndahl genopdagede essayestikken med sin bog "Night Mail". I denne artikel placeres bogen i den danske litteraturhistorie - lige ved siden af Holberg...

Krimiklummen trænger denne gang til bunds i det svenske makkerpar Sjöwall og Wahlöös smårådne verden af politi og politik.

Senturerede noter bl.a. om den kommende danske tv-serie "Edderkoppen", Sandemose-filmatiseringen "Flugten fra Jante", Einar Már Gudmundsson og Lars Sonnergaards litterære anbefalinger.

På min lysegrønne cyber-ø - Robinson-ekspeditionen er gigantisk succes for TV3. Ikke så mærkeligt endda; det er pubertær og anskueliggjort lomme-antropologi - og pokkers godt fjernsyn!

Hvis du ikke allerede abonnerer, kan det bestilles her.

[h j e m]