Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem

 M A G A S I N   F O R   F I L M   -  L I T T E R A T U R   -  T V                 w w w . s e n t u r a . d k

 


Sentura # 3
Marts - april 1999

 


Indhold af nummer:

1  2  4  5  6  7  8  9  10  11  12/13  14  15  16  17/18  19  20

Indhold af nummer  3    

Glimt bl.a. af Nordisk Råds Litteraturpris, der gik til Pia Tafdrup og Göteborg Filmfestival 1999.

Metaforer med kød på - den amerikanske duo Lakoff & Johnson har skrevet en ny bog, "Philosophy in the Flesh", der lufter en interessant metaforteori.

I orkanens øje finder vi den islandske forfatter Einar Már Gudmundsson, der i "Reykjavik-trilogien" tilbyder sine læsere et kig ind i et til tider næsten magisk, islandsk univers.

Mere end en biperson - Sentura tegner et portræt af én af den moderne danske litteraturs centrale skikkelser; Peter Seeberg. [Læs artiklen]

Filmvagten anmelder denne gang bl.a. Terrence Malicks længe ventede come back "The Thin Red Line", det tredie dogmebidrag, "Mifunes sidste sang", af Søren Kragh-Jacobsen, Roberto Benignis "Livet er smukt", Guy Ritchies "Lock, Stock an Two Smoking Barrels" og John Maddens "Shakespeare in love".

Meg, Tom & Nora - alias Ryan, Hanks & Ephron er specialister i romantiske komedier. Senest har de fundet sammen i den velfungerende "You've got Mail".

Krimiklummen helliger sig denne gang det kvindelige univers og ser nærmere på de kvindelige detektiver i subgenren femikrimi'en.

Vold, sex og økonomisk selvmord er vel nok en cocktail, der kan give de fleste sved på panden - ikke mindst i USA, hvor religiøse grupper udfører voldsomt lobby-arbejde for at bortcencurere de "værste" scener i film.

Dogmesang i dur - Søren Kragh-Jacobsen fortæller om at følge op på Vinterbergs og Triers gigantiske dogme-succeser; om at arbejde under dogmernes åg - og meget mere.

Iben & Liva - Sentura fangede skuespilleren Iben Hjejle, lige inden hun for alvor brød igennem den internationale lydmur ved Berlin Filmfestival i 1999.

Fiktion - denne gang med digte af den polsk-fødte Grzegorz Wróblewski.

Bogbazar ser i dette nummer nærmere på Lars Johanssons samtaler med Per Højholt "Udsatte egne - det er mig", Christian Dorphs romandebut "Øjet og øret", Bret Easton Ellis' "Glamorama" og digte af Lone Munksgaard Nielsen, Ulrikke S. Gernes, Iben Claces og Kaspar Kaum Bonnén.

Velkommen til Fucking Åmål. Også i Sverige boltrer filmtalenterne sig. Det blå-gule svar på Vinterberg, Lukas Moodysson, har lavet en film om at være ung og fanget i et provinshul.

Advarsel: Bondeidyl og svulmende følelser er endnu engang det centrale, når Morten Korch bliver genoplivet gennem TV2's og Zentropas samarbejde. Sentura har kigget på de fæle skurke og de stolte heltes univers.

Forsvar for virkeligheden - hvordan er det lige med vores allesammens virkelighed?

Senturerede noter - bl.a. om en rejsefører til den italienske litteratur, Oscaruddelingen 1999, Christian Hauns debutroman "Naut" og Lotte Garbers "For egen vinding".

Støvede bøger på Kanal Klog - Der lugter fælt af tv-tiseret Femina, når DR2 hver uge giver plads til bogmagasinet "Bestseller".


Hvis du ikke allerede abonnerer, kan det bestilles her
.

[h j e m]