Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  

Publiceret d. 1.12.2007
[Opdateret d. 1.12.2007]

ANMELDELSE
Irma Henriksen og Tove Nielsen:
Skæve knald
Noveller
182 sider
Kr. 168,-
Prudentia
Udkommet efterår 2007

 

Af
Bent Otto Hansen
Omslag til bogen

Irma Henriksen
Er født 1938. Har bl.a. været statist og skuespiller i flere film og brevkasseredaktør i Aphrodite, et blad for store piger. Selv tidligere fotomodel som "stor pige". Nu slank.

Medlem af Gladsaxe Byråd for Dansk Folkeparti i flere perioder, nu ude af politik. Foredragsholder, debattør.

Mor til fem – og har desuden fem børnebørn. Lever i parforhold med separate boliger.

Har skrevet otte bøger i løbet af fjorten år.

Tove Nielsen
Er født 1941. Har været ansat i politiet siden 1966, bl.a. som kriminalassistent i drabsafdelingen i København, nu Vordingborg Politi.

Stiftede sammen med fire andre kvinder Joan-søstrene i Danmark. Brevkasseredaktør i Femina i ti år. Foredragsholder, debattør, klummeskriver i forskellige dagblade.

Debuterede i 1980 med den omdiskuterede digtsamling Kvinde dit navn er offer, som siden er trykt i et oplag på 10.000 ex. 150 noveller og romaner til nordiske ugeblade og magasiner.

Virkelige sex-historier
"En række små, muntre fortællinger om de tilfælde, hvor det seksuelle er gået helt galt, eller måske slet ikke blevet til noget, fordi uheldet virkelig var ude. Situationer, som vi nok alle vil kunne nikke genkendende til, for hvem har ikke prøvet dét. Bygger på virkelige sex-historier, som de to redaktører håber kan more eller måske endda inspirere."
Citat: Forlagets omtale af bogen*

RELEVANTE LINKS:

Se et lille indslag på TV2 journalisten Vagn Simonsens blog med de to damer, hvor de bl.a. fortæller om historien "Kagespanking"...

Læs et interview med Irma Henriksen og Tove Nielsen på fyens.dk – "Mormor må ha' sex"...

Besøg Tove Nielsens egen hjemmeside...


 

Løst krudt i Oldebolleby

En brandvarm idé til en bog, hvor erfarne kvinders sex-historier slynger sig lystigt om den hedebegærlige læsers lorgnet, bliver til en gang tjikkerlikker chick-lit med for meget fnis og for lidt fisse.

ANMELDELSE: Da jeg, der hedder Bent, læste denne bog, var jeg 50 år. Mit liv som læser havde bestemt haft sine opture og nedture, kan man godt sige, selv om jeg bestemt ikke har været elevatorfører. Pludselig en dag fik jeg øjenkontakt med denne lille frækkert af en orange bog.

Nå da da... tænkte jeg. Hvad er mon det for en orange bog? Hold da op. Men det viste sig snart, at denne orange bog ikke var en hvilken som helst orange bog. Denne orange bog var fyldt med Skæve knald. Ligesom når man hiver en nytårsknaldert og falder bagover og hakker nakken ind i pejsekanten.

Do you speak østrigsk?
To friske piger har samlet og redigeret en masse spændende sexuelle historier, og det kan nok være, at der bliver gået til den i de femogtredive historier. Hold da op. I en af historierne taler personerne østrigsk. Altså, hvor er der mange interessante sprog, ikke sandt? I en anden historie møder en kvinde en amerikaner i London, og det undrer hun sig ærlig talt over! Jo, fordi hun har selv boet i USA i nogle år, og det er da pudsigt, at de så ikke har mødt hinanden før, mener hun. Ja, det må hun nok sige!

I en tredje historie lægger en grimmer fyr an på en ung kvinde, som vi allerede i starten har fået at vide er gravid. Og hun vil ikke have noget med ham at gøre! "Jeg kæmpede vildt, ikke for min dyd, den var røget for længst – men for retten til at sige nej." Her lister forfatteren altså den oplysning ind, at hun ikke havde kunnet præstere at få et barn, uden at miste sin dyd forinden. Tænk engang.

Sikke en munter tone
Det er altså sør'me godt, synes jeg, at bogen bevarer sin muntre og uanfægtede tone hele vejen igennem. Altså bare tanken om, at man havde valgt at udpensle alle de triste historier! Det havde jeg ikke stået model til, tror jeg faktisk. Som om man ikke har det svært nok i forvejen.

Jeg tror helt seriøst, altså, at det er de mest opmuntrende nedture som nogensinde er blevet trykt. Og det er slet ikke kun old girls som må trækkes med alle de nussede og troløse mænd i bogen. Nej da! Flere af personerne er ganske unge. Heldigvis er de alle sammen helt anonymiserede. Faktisk så anonyme, at man kunne have kaldt dem Per og Lis alle sammen.

Hellere en lille og glad
Altså, jeg vil nok også her til sidst samle lidt op på det hele, ikk'? Jeg synes det var en god bog. Jo! Den er i hvert fald ikke for stor.

Hvor er det altså også bare så najs, at Tove og Irma har bevaret den lette tone hele vejen igennem bogens samlivsfulde 182 sider. Man kan nemlig godt smile gennem tårer. Og havde jeg ikke vidst bedre, så ville jeg have troet, at det var den samme person, som har skrevet alle historierne. Men det er det ikke. Det er jeg helt sikker på. Og det bedste ved bogen er, at den er trykt med meget store bogstaver. Hold da snart op. Meget snart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ t o p ]       [ h j e m ]