Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  

Publiceret d. 26.8.2004
[Opdateret d. 26.8.2004]

LÆSERBIDRAG/
KOMMUNAL-ENCYKLOPÆDI

 

Af
Per Plougmann Povlsen, 8410 Rønde


Klik for at læse smagsprøver fra Sentura #17/18. Grafik af Karin Pihl Madsen, farvelademarmelade.dk


*

RELEVANTE LINKS:

Læs mere om Senturas kommunal-encyklopædi


  Rønde skal også med

Efter udsendelsen af Senturas kommunal-encyklopædi, hvor ingen gad skrive om Rønde kommune, modtog redaktionen en mail:

Hej Sentura
Jeg er journalist og forfatter og opvokset i Rønde kommune, som jeg med skam ser, at ingen har villet skrive om i den nye encyklopædi. Men det vil jeg! Her er mit bidrag:

"Rønde kommune var lige ved at komme med i Senturas kommuneencyklopædi. Rønde er lige-ved-byen. Lige ved vandet. Lige ved Kalø Slotsruin. Lige ved skovene. Midt imellem Århus og Grenå. En lang bakke, hvor jeg voksede op. Jeg blev født i mine forældres hus, der var lige ved at være færdigt. Jeg blev døbt i Bregnet Kirke lige udenfor byen. Vi røg vores første cigaretter i krattet ved kirkestien. Vi drak vores første øl i kolonihaverne lige ved vandrehjemmet. Vi rørte ved pigernes spirende bryster i biografmørket lige ved Hovedgaden. Engang var vi lige ved at få en svømmehal. Nu har byen et Citycenter men intet City. Byen vokser, fordi den er så dejlig tæt på Århus – og Randers – og Ebeltoft. Der voksede jeg op. I en by, hvor man kun bor, for at være tæt på noget andet."

Per Plougmann Povlsen, Journalist og forfatter

 

 

 

 

 

[ t o p ]       [ h j e m ]