Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem

 M A G A S I N   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R               w w w . s e n t u r a . d k

 

Publiceret d. 21.8.2006
[Opdateret d. 21.8.2006]

LEDER
Sentura #21
Enogtyve
Dobbeltudgave
108 sider
Kr. 85,-
Udkommet 17. august 2006
LÆS indholdsfortegnelse
BESTIL bladet online
SE forhandlerlistePRESSE?
Skriv til redaktionen på sentura@sentura.dk
Du kan også få tilsendt en pdf-udgave af magasinet allerede i dag.


Klik for at bestille bladet
Forside til Sentura #21 – Dobbeltudgave. Sommer 2006. 

Leder:
Kære læser

Hjertelig velkommen til Sentura #21. Med dette dobbeltnummer i nyt format fejrer Sentura sin enogtyvende udgivelse. Det er med stor tilfredshed og glæde, at vi kan byde vores læsere ind i en ny finurlig verden af bl.a. fotokunst, fiktion, artikler, radiodrama og essays, der bevidner, at det kun er os, der sætter grænser for mulighederne.

Dette nummer af Sentura har tallet 21 som tematisk omdrejningspunkt. Som en prisme reflekterer 21 en stor palet af flotte farver, der tilsammen danner en spændende eksperimenterende tal-verden. På nummer enogtyves 104 sider møder du et herligt genremix, der på kryds og tværs udfordrer og udfordres af tallet 21.

Normalt bruger man jo tal til at tælle med. Tal er en måde at beskrive verden på, at være i verden på. Tal er struktur, en måde at ordne verden i tid, og dermed også en måde at tælle eksistens på – man er så gammel, som tallet viser. Man er i nutiden med sin fortid på vej mod fremtiden. Det gælder også Sentura, nummer enogtyve afspejler Senturas fortid og nutid og peger samtidig mod bladets fremtid.

Redaktionens mål har været at vælge noget ganske enkelt – tallet 21, lade det folde sig ud og dermed give læseren en unik oplevelse. Tag derfor et dybt åndedrag og lad dig forføre af Maria Finns fotografiske skildringer af det moderne menneskes vilkår i det 21. århundrede, grin med Jens Blendstrup i en monster-erindring fra ungdommens 21. år, læs med hvor vi har inviteret Anne Marie Mai, Bent Fausing og David Favrholdt til at reflektere over det 21. århundredes udfordringer inden for hver deres felt, nemlig litteratur, kunst/billeder og politik. Og oplev 7 x 3 sms-digte af unge talenter såvel som etablerede lyrikere, der har taget de 160 tegn til sig som en begrænsning med uanede muligheder.

Tag i mod udfordringen og tag med til steder, du normalt ikke færdes. Tag med til månen og et aflyttet København. Tag med til 2 x 10½ usete ting i storbyen og provinsen. Udfordre din viden om de 21 længste titler i film og nyere dansk litteratur. Læs om krimien som det 21. århundredes store genresucces og om James Bond, den evige yngling, i den 21. film om den britiske superhelt.

Vær med til at fejre alderen og tallet 21. Tag med en tur rundt om 21 som tal, tekst og billede. Velkommen til Sentura og god læselyst – nyd 21-tallets mysterier.

Redaktionen

 

[ t o p ]       [ h j e m ]