Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Hjem
  S A M T A L E  M E D   T R E   U N G E   K V I N D E R N Æ S T E

Bikinilinien
Når nu de svenske kvinder kalder sig feminister, må vi lige have en definition på, hvad dét er - her i Himmerland. Louise siger:
"Feminist - det er sådan en rigtig mandig kvinde tilbage sidst i tresserne; som gik i overalls og ville, at alting skulle være lige for kvinder og mænd, og det de egentlig gjorde var at ligne mænd mere end de lignede kvinder".

Det er netop billedet af, hvad en 'kvinde' er, Fisseflokken vil ændre. På bogens forside ser man 'understellet' af en ung kvinde. Hun har et par mintgrønne trusser på, hvorpå der står 'Fisseflokken'. Der stikker noget af en tatovering op fra trussernes overkant, og vedkommende har tydeligvis barberet sig engang – men er holdt op. Pointen er, at det med, om man vil barbere sig, og om hvorfor man gør det – det hænger sammen med, om man har mod til at 'være sig selv' eller man lader omverden bestemme, hvordan man ser ud og lever sit liv. Fisseflokkens mener, at de fleste kvinder ikke selv vælger – men at det skal de til!
Ordet 'bikinilinie' kender de tre himmerlændinge godt – men...
Louise: Nu er det så længe siden, jeg har haft badetøj på ... Da jeg var aupair i Frankrig begyndte jeg at barbere mine ben. Ellers gloede de mærkeligt på een og syntes, det var ulækkert.
Heidi: Det med at barbere benene eller trussekanten, det har noget at gøre med, hvad andre mennesker forventer. Når jeg gør det, er det fordi jeg ved, andre kvinder ellers opdager det - kvinder er næsten værre end mænd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- De problemer har mænd ikke – er det ikke unfair?

Big is beautiful
Heidi: Mænd har også en forfængelighed.
Judith: Ja, og så har mænd jo andre 'pligter'. Mange har et 'forsørger-kompleks' - de har en idé om, at det er dem, der skal forsørge deres barn og 'quinde'.

HeidiHeidi: Mænd skal også være så hårde altid. Når noget irriterer mig på mit arbejde, så kan jeg sætte mig til at tude over for min chef - det kunne jeg da ikke, hvis jeg var en mand! På den anden side er der ingen tvivl om, det er et krav til kvinder, at de skal være tynde, og håret skal sidde pænt, de skal være sminkede. Men det har ikke så meget med mænd at gøre - det er på grund af ens eget selvværd.

- Men hvor kommer idéen om, at netop dét giver 'selvværd' fra? I Fisseflokken beskriver een, hvordan hun og nogle andre piger sidder i bussen og hører drengene i klassen kommentere Hennes og Mauritz nyeste kampagne. De sidder og får det dårligt over at være sig selv .... har I prøvet noget lignende?

Judith: Det er noget, der hører fortiden til, i hvert fald...
 
TILBAGE N Æ S T E