Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Hjem
  S A M T A L E   M E D   T R E   U N G E   K V I N D E R N Æ S T E


LouiseLouise: Jeg kan godt få lidt den fornemmelse, når man skal prøve tøj og man ser mannequindukkerne, der kan passe alt. Selv mannequin´erne i 'Big is beautiful' er åletynde i forhold til. Det skaber virkelig et dårligt billede af, hvordan kvinder skal se ud. Selv om - det er ikke sådan, jeg går og ønsker mig større bryster og mindre hofter, som jeg måske gjorde for ti år siden - men nu har jeg selvfølgelig også scoret manden!
Men reklamer skaber virkelig et dårligt billede af ideal-kvinden ... så hellere gå tilbage til de græske; det er da noget, man kan leve op til.

Møgkællinger
- En anden af kvinderne i Fisseflokken skriver om de forventninger, der er til piger helt fra skolen af: at de forventes at fnise stupidt, uanset om der bliver sagt noget ondskabsfuldt til dem...
Heidi: De piger, der gør sådan, dem ser jeg også ned på. Og hvis nogle drenge siger noget ondskabsfuldt til mig, så siger jeg noget tre gange så ondt til dem. Sådan har jeg altid haft det. Jeg underviser mest drenge, men også nogle piger, og de er næsten værre, for de er netop mere ondskabsfulde, når de skal hævde sig fra starten ... mere lede, møgkællinge-agtige.Louise: Jeg kan huske det fra skolen, at drengene måtte godt mere fare rundt og lave ballade end piger måtte ... det måtte man indordne sig under.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Men er det så ikke noget, der kører hele vejen op - at piger skal være mere søde og stille - og netop indordne sig?
Louise: Det har jeg ikke mærket.
Heidi: Nej; men på en anden måde. Fagligt kan mine kolleger godt have en forventning om, at jeg ikke kan så meget, fordi jeg er kvinde. Kvinder har ikke så meget praktisk erfaring, mener de. Traktor, dét kan kvinder ikke køre – og slet ikke gummiged. Sådan er det bare for dem.

Gramseri
I Fisseflokken fortæller een, hvordan hun bliver taget i skridtet af en vildfremmed mand i bussen - er der noget om, piger - heller ikke, når de bliver voksne – ejer deres egen krop?
Judith: Jeg har flere gange været med til at sidde flere sammen – og der så ingen er, som ikke har prøvet noget i den retning... Heidi: For ikke så længe siden - da man kunne begynde at se, jeg var gravid – var der en kollega, som havde fået lidt for meget at drikke – han tog mig lige på brystet og klemte til og sagde, han også godt kunne se, de var vokset! Jeg blev umiddelbart generet af det - men på den anden side: der er også sådan lidt natur i det, er der ikke?
Louise: Jeg var blevet paf!

TILBAGE N Æ S T E