Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Hjem
  S A M T A L E   M E D   T R E   U N G E   K V I N D E R N Æ S T E

Svin i skoven
Heidi: Hvad siger du så - at det burde jeg også have fundet ud af?
Judith: Nej, jeg synes, det er pisse-irriterende; jeg plejer at sige, 'Hvad har du tænkt på?'
Heidi: Sådan har jeg det også. Så står vi og stirrer ind i fryseren. Det er så mig, godt nok, der sørger for, vi har de der hurtig-retter. Så er det godt nok også mig, der har dårlig samvittighed over for børnene. Jeg ville ønske, jeg kunne lave noget mere varieret til dem ude fra køkkenhaven.
- I forbindelse med, at kvinden må tænke på familien og hjemmet skriver een i Fisseflokken, at drengene i stedet bliver opdraget til at følge deres egne mål. De er i centrum og skal tænke på deres egen individuelle udvikling, mens pigerne skal samarbejde og sørge for fællesskabet...?
Heidi: Jeg har tænkt på, hvordan jeg har opdraget mine egne drenge, og hvad jeg håber for dem. Først og fremmest skal de have en karriere, synes jeg. Men hvis det er en pige, der kommer nu - så vil jeg hjælpe hende til, at hun ligesom mig prøver at planlægge det, så hun meget tidligt bliver klar over, at hun også skal noget andet her i livet end have en karriere.
Judith: Jeg vil gerne have en pige, for hun ringer nok hjem. Husker min fødselsdag, kommer med en gave, kommer hjem engang imellem. Det kan man ikke forvente af drenge på samme måde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Er det ikke uretfærdigt, at piger skal tænke på andre, mens drengene kun skal tænke på sig selv?
Louise: Sådan er vi.
Heidi: Det har været menneskehedens overlevelse, at kvinden er udviklet på den måde. Nu underviser jeg i svin, og når vi skal udvikle vores staldsystemer, så går vi ind og ser på svinenes naturlige adfærd. Vi lukker dem ud i en stor skov og ser, hvordan de overlever. Hvis vi lukkede menneskene ud i en stor skov .... jeg véd ikke, hvordan menneskenes naturlige adfærd er, men jeg forestiller mig, at det er noget med, at kvinden går hjemme og passer børnene og holder hulen ved lige og holder ilden ved lige. Og så er manden ude at jage.
Louise: Sådan var det jo...
Heidi: ...og allerede fra déngang har vi de der naturlige instinkter og naturlige behov: Vi har det bedst med, hvis vi kan få lov at passe vores hus og vores børn.
Louise: Det er jo ikke alle, der har lyst til at gå hjemme.
Heidi: Jo, men det er også, fordi vi har så mange hjælpemidler - så nu kan man også få opfyldt nogle andre behov, som jeg tror i bund og grund kommer efter behovet for, at hjemmet fungerer.
- I siger, manden også har sine opgaver. Men det gør jer ikke mistænksomme, at kvinden lige har fået alt det kedelige arbejde, mens ...

TILBAGE N Æ S T E