Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem

 M A G A S I N   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R               w w w . s e n t u r a . d k

 

PRESSEMEDDELELSE
Sentura #11
September 2001


Forside af Knud Odde

Indhold af nummer:

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12/13  14  15  16  17/18  19  20Sentura
- magasin for litteratur og levende billeder

Valdemarsgade 19A, 2. th.
1665 København V

 

Fødselsdag med løgn

Kan man forestille sig en kultur på kloden, der priste og værdsatte løgnen; en kultur, der straffede folk, hvis de netop ikke havde løjet? Det er ét af de spørgsmål, Sentura stiller i dette løgnenummer, der samtidig markerer magasinets tre års fødselsdag.

Svarene har vi fundet hos så vidt forskellige personer som manuskriptforfatteren Mogens Rukov og hofreporteren Mugge. De er dog fælles om én ting – at lange ud efter pressen:

»Jeg tror, pressen er det mest forløjede, der findes. Selv en billig luder stoler jeg mere på end 99 ud af 100 journalister.«

Så hårdt melder Rukov ud i et meget personligt interview om løgnen. Mugge fyrer løs fra en anden genre, nemlig hans første og eneste anmeldelse, som Sentura har opsnappet.

Tæt på løgnen finder man sandheden. Den unge svenske forfatter Ola Julén fortæller om nødvendigheden af at være sand:

»Det handler om, at der er noget, som man er nødt til at fortælle. At kommunikere noget, som er svært at formidle, fordi det er smerteligt«

Sentura tager også et skridt nærmere sandheden om den kontroversielle amerikanske forfatter Dennis Cooper, der bl.a. er blevet kaldt spekulant i sadistiske mordfantasier.

Desuden byder vi på et kig ind i digteren Vagn Steens mærkværdige verden. Harry Potter-oversætteren Hanna Lützen introducerer til horrorgenren. Litteraten Marianne Stidsen hylder det kunstige: hellere løgn og overdrivelser end blomsterranker og oprigtige bekendelser.

Sentura #11 udkommer onsdag den 19. september.
Bladet udkom første gang i september 1998.

God læselyst!

 

[ t o p ]       [ h j e m ]