Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem

 M A G A S I N   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R               w w w . s e n t u r a . d k

 

Publiceret d. 16.11.2005
[Opdateret d. 1.5.2006]

PRESSEMEDDELELSE
Sentura #20
Senturahjernen
52 sider
[Sort/hvid og farve]
Kr. 59,50
Udkommet 18. november 2005

BESTIL bladet online
SE forhandlerliste
LÆS lederen

NB! Presse? Du kan få tilsendt en pdf-udgave af magasinet allerede i dag [fylder ca. 4,6 MB]. Du skal blot maile til sentura@sentura.dk

Download en stor forside i jpg-format, fylder ca. 250 kB. Klik på billedet.

Forside til Sentura #20 - Senturahjernen. Layout: Trine Münster Swendsen.

Indhold af nummer:

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12/13  14  15  16  17/18  19Sentura
- magasin for litteratur og levende billeder

Valdemarsgade 19A, 2. th.
1665 København VNB! Rettelse til indholdet i Sentura #20

 

Senturahjernen
En associativ kortlægning af hjernen


DET NYE NUMMER af Sentura er en bevidsthedsudvidende og munter udforskning af den smukke, grå valnød i størrelse extra-large, vi alle render rundt med: hjernen.

I det tyvende nummer af tidsskriftet fortsætter Sentura med at blande genrer – prosa, lyrik, tegneserie, fotografi m.m. til at skabe en associativ kortlægning af hjernen i tekst og billeder.

Vi ville helt ned og kravle med mikroskop i hjernefolderne og samtidigt hæve os højt og se hjernen svæve nedenunder som en klode i sit eget hav. Sammentænke molekyler og mytologier, celler og sjæl. Og derefter give det én gang til på kulørt i den kunstneriske vaskemaskine.

FORSKER-TEAMET består af en blanding af 23 forfattere, tegnere, grafikere og billedkunstnere og andre tænkende væsener, der repræsenterer vidt forskellig stil og tilgang til kunsten i deres daglige virke:

Tekster
Kaspar Bonnén, Lars Bukdahl, Robert Zola Christensen, Lotte Garbers, Kristiane Hauer, Majbrit Høyrup, Thøger Jensen, Kenneth Krabat, Patrick Leis, Brian Pedersen, Dy Plambeck, Kirsten Rask, Rolf Steensig, Pia Tafdrup.

Billeder
Begitte Lynge Andersen, Vibe Bredahl, Lotte Skadborg Hansen, Allan Haverholm, Nina Larsen, Janne Malmros, Rikke Villadsen, Laura Winge, Christoffer Zieler.

En 52-siders overraskende og uvorn genreblanding af billeder, bevidsthedsstrømme, digte, dokumentationer, essays, historier, fotografier, grafik, grublerier, tegninger og travestier, der forsøger at tænke på tværs af og udenom den naturvidenskabelige tilgang.

Du kan bl.a. læne dig tilbage i sansernes mange slags møbler. Her er selvfølgelig manden, der tænker mest med pikken og har gode evner for parallelparkering. Men også mulighed for et kig ind i det kvindelige hjernecenter for kortlæsning. Her er englecentre, hjernevenner og sære idéer om temaparker anlagt med lagerhalsstore konstruktioner af berømte personligheders hjerner...

KIG INDENFOR og få din egen mental-knipser i Sentura #20.


Med venlig hilsen
Redaktionen


Redaktionen består af Nina Larsen, Kirsten Haagensen, Frederik Nissen, Hanne Luke og Trine Münster Swendsen. Layout og forside af Trine Münster Swendsen. Webredaktion Johnny Hedegaard Madsen.

Magasinet Sentura udgives af foreningen Sentura og er udkommet siden 1998.
Redaktionen kan træffes på sentura@sentura.dk

 

[ t o p ]       [ h j e m ]